fbpx

Meadiarium© 

Een 8-punten training in het meest persoonlijke geboorteplan
Opzet
1x groepstraining + 1x reflectie

Locatie
Regio Rotterdam of op locatie
Meadiarium betekent dagboek en legger. Legger is een ondergrond om op te bouwen.

Als verloskundige weet ik dat het heel goed mogelijk is om positief terug  kijken op de bevalling. Iedere verloskundige gunt dat elke vrouw. De waarheid is echter dat veel vrouwen de bevalling als naar ervaren. Sommigen vrouwen noemen het zelf een traumatische ervaring. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die zich niet gehoord en gezien voelden, de bevalling als naar of traumatisch ervaarden. Tegelijkertijd geeft onderzoek ook aan dat verkeerde coping systemen en het hebben van verkeerde verwachtingen  van grote invloed zijn op de baringsbeleving. Om de situatie te optimaliseren en daarmee geboorte trauma te voorkomen is er werk voor en de zorgverlener en de zwangere. Het zou fantastisch zijn als zwangere vrouwen ons vertellen wie ze echt zijn, waarmee ze worstelen, wat ze nodig hebben maar ook wat hun eigen invloed is of kan zijn en wij allen werkzaam in de geboortezorg daar gehoor aan kunnen geven.

Hoe kunnen we de zorg persoonlijk maken?

Om de zorg persoonlijk te maken is het van belang dat cliënten ons  voorzien van informatie die hun echte zorgbehoeften kenbaar maakt. Geef vrouwen een stem in plaats van een stempel. En dat het liefst nog voor de baring. Een geweldig hulpmiddel hierin is een geboorteplan Niet in de vorm van een wensenlijst maar in de vorm van een mensenlijst. Dat is het doel van het Meadiarium.  Met behulp van het Meadiarium laten vrouwen  al in de zwangerschap zien wie ze zijn hen hoe ze tegenover de bevalling staan. Worstelingen en vermogens worden zichtbaar, voor hen en voor ons. Met behulp van een coachend werkboek is dit goed mogelijk. Beginnend in de zwangerschap tot in het kraambed passeren er een variatie aan thema’s.  Deze thema’s leveren bruikbare informatie op en met deze informatie schrijven vrouwen het meest persoonlijke geboorteplan ooit.  Dit geboorteplan is de ondergrond waarop de zorg tijdens de bevalling en in het kraambed krijgt gebouwd gaat  worden, Het Meadiarium.

De training: Het Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan is gemaakt om verloskundigen te leren werken met het Meadiarium. In de training sta ik stil bij de kracht van primaire preventie en de plek die het geboorteplan kan innemen hierin. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek onderbouw ik de meerwaarde van het geboorteplan. Ik vertel je wat het Meadiarium is, hoe het werkt en wat kracht daarvan is. Dat doe ik met behulp van test voorbeelden uit de praktijk. We vergelijken bestaande geboorteplannen met geschreven Meadiaria. En als laatste oefenen we gesprekstechnieken die je nodig hebt om met de zwangere haar persoonlijke geboorteplan te bespreken.

Deze interactieve training is geaccrediteerd voor 8 punten. Het bestaat uit twee delen.

Deel een: de training in groepsvorm, maximaal 16 deelnemers. Hier krijg je 5 punten voor.

Deel twee: inleveren van twee reflectie opdrachten. Deze doe je in eigen tijd en wel binnen 4 maanden na volgen van de groepstraining.

Na inlevering krijg je de laatste 3 punten.
Voor wie is deze training?
• Iedereen die persoonlijke begeleiding naar een hoger niveau wil tillen in hun dagelijks werk.
• Iedereen die coaching een warm hart toe draagt.
• Iedereen die de kans op mentale schade ten gevolge van de bevalling wil voorkomen of beperken.
8 PUNTEN
250
Volledige training
Excl. BTW