fbpx

Coachend werken

Opzet
Eén bijeenkomst van 6 uur
Locatie
Churchillsingel 412, Vlaardingen
Zorgverleners die met een coachende attitude werken dragen bij aan mentale gezondheid van de zwangere vrouw en haar partner. Dat noem ik preventie.

Het gaat in de zorg om meer dan technische vaardigheden en kennis. De zwangere vrouw is soms onzeker, bezorgt, angstig, kwetsbaar, beschadigd noem het maar op. Zij staat met haar hele persoon aan de vooravond van een groot life event; het krijgen van een kind. Daar heeft zij zorgen over. De specifieke zorg van deze vrouw wordt bepaald door wie zij is, haar kijk op zichzelf, de wereld om haar heen en het moederschap.

De rode draad in de training is het verhaal van primigravida vanaf moment van intake tot in kraambed. Wie is zij, wie ontmoet zij, welke keuzes maakt zij en waarom, wat is de invloed van de 1ste lijns zorgverleners en die van 2e lijn zorgverleners.

Communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden zijn de menselijke tools die het meeste gebruikt worden in de zorg. Het is onze basis. Toch worden skills minder getraind. In de training coachend werken wordt juist aandacht gegeven aan de coachende attitude. Dat helpt om de zorg nog beter op de cliënte af te stemmen en meer plezier uit het werk te halen, zonder harder te werken. Er wordt ingezoomd op basis praktische coachvaardigheden om het dagelijkse werk nog beter uit te kunnen voeren.

Naast dat je inzicht krijgen in de beleving, patronen en gedragingen van vrouwen staan we stil bij het unieke menselijke instrument: JIJ! Hoe kijk je zelf naar vrouwen. Wie ben je als zorgmedewerker en wat gebeurt er met jou als je in contact bent met een cliënte of patiente.
Groepsverband, minimaal 8 personen
200
Excl. BTW