fbpx

Coachend werken

Vrouwen nog beter bereiken tijdens zwangerschap, baring of in het kraambed
Waar en wanneer?
Deze training kan in company gegeven worden of op locatie. 
Geaccrediteerde training
Logo KNOV
Ben jij werkzaam in de geboortezorg? Wil je vrouwen nog beter bereiken tijdens zwangerschap, baring of in het kraambed? Dan is deze door de KNOV geaccrediteerde training coachend werken echt iets voor jou!

Waarom coachend werken?
Zorg anno 2018 berust op kennis, kunde, vaste systemen en op wetenschap. Je vind ze onder andere terug in protocollen of andere vastgelegde standaarden. Het uitgangspunt van het huidige zorgsysteem is diagnostiek en eventueel behandeling bij ziekte en gebreken. Hoewel de geboortezorg ook rondom deze structuur heen is gebouwd hebben we zelden met zieke vrouwen te maken. En toch heeft deze vrouw een specifieke zorgbehoefte. Wie is die vrouw en wat heeft ze nodig? Dat is het uitgangspunt van deze training.

Het positieve verschil maken voor deze vrouwen zit in optimaal contact met hen. Om dat voor elkaar te krijgen is een kunst. Jij levert een belangrijke bijdrage hieraan. Er zijn drie wijzen waarop je zorg kunt geven aan deze vrouwen:
  • uitvoerend; zij die de taken uitvoeren binnen het bestaande systeem.
  • begeleidend; zij die de taken uitvoeren binnen het bestaande systeem, problemen signaleren en observeren en voor de vrouw trachten op te lossen.
  • coachend; zij die taken uitvoeren die het systeem voorschrijft, problemen signaleren, observeren en analyseren samen met de vrouw het passende oplossing zoeken voor de problemen.
Het laat zich raden welke werkwijze het verschil voor vrouwen zal maken. Wil je leren om coachend te werken en dus het verschil te zijn, dan is deze praktische training een aanrader!
Het doel van deze training?
Als vrouwencoach biedt ik je een andere kijk op vrouwen. Vanuit dat bewustzijn neem ik je mee in wat het effect van coachend werken is. Daarnaast is er aandacht voor je als zorgverlener. Wie ben jij in relatie met de verschillende zorgvragers? Geef je haar passende zorg? En zou coachend werken voor jou, en haar, het verschil maken in deze professionele relatie?

Voor wie is deze training?
Deze training is voor professionals in de geboortezorg die coachend willen leren werken. Verpleegkundigen, verloskundigen, gynaecologen, maatschappelijk werkster, kraamverzorgenden, doula’s. Ongeacht of je al jaren aan het werk bent of nog een opleiding volgt.

Wat ga je leren?
In deze groepstraining starten we met een theoretisch deel. Daarin komt onder andere naar voren wie vrouwen zijn en hoe ze naar zichzelf kijken. Hoe presenteren vrouwen zich naar jou als medewerker? Welke patronen en gedragingen zijn er bij deze vrouwen en hoe kun je ermee omgaan? Ook is er aandacht voor wie jij bent als professional en wat er met jou gebeurt als je in contact bent met een patiënte? Wat beheers je al, waar loop je tegen aan en wat kun je nog leren?
In het praktische deel gaan we aan de slag met basis coachvaardigheden en met casuïstiek die jij en ik inbrengen.

Wat krijg je?
Je krijgt cursusmateriaal mee dat speciaal ontwikkeld is voor deze training. En natuurlijk een certificaat voor je portfolio.
Groepstraining
200
per deelnemer
Vanaf 10 deelnemers gaat de cursus door
Voor bedrijven is het tarief in overleg