fbpx
Mea, Mezelf en anderen, is er voor 

Over Eliane Coutinho, de drijvende kracht achter Mea

Vrouw
Ik ben Eliane Coutinho. Vanaf mijn 18e levensjaar werkzaam in de gezondheidszorg. Het zorgen voor mensen om me heen is mijn kracht. In mijn privé, maar zeker in mijn werk.

Ik ben altijd in voor een goed gesprek en ga graag de diepte in. Ik word omschreven als een stevige persoonlijkheid die zich goed kan uitdrukken.

In gesprek zijn met anderen heeft mij veel opgeleverd. Het heeft mij in staat gesteld om in mijn eigen leven te balansen, te evalueren en soms om te bouwen. Het heeft me veel levenswijsheid gebracht die ik nog altijd koester.
Verloskundige
Als verloskundige is het kunnen coachen een kracht. Zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling er is altijd ruimte om te coachen. Het kan zoveel rust geven aan vrouwen.

Effectief coachen vraagt tijd. Omdat ik vrouwen die tijd gun, ben ik met Mea als vrouwencoach gestart. Niet alleen voor de zwangerschap mogen vrouwen bij me komen, maar ook na de bevalling. Thema’s gebonden aan het kind, moederschap en life events horen bij mij als vrouwencoach thuis.
Coach
Door mijn werkervaring van verpleegkundige en verloskundige werd ik bewust van mijn vermogen om te coachen.

Wat houdt mensen bezig? Hoe kijken ze aan tegen processen in hun leven? Hoe beïnvloedt dit hun bestaan? Welk gedrag is zichtbaar? Kun je deze mensen ook anders naar processen laten kijken en ze laten beseffen wat de invloed van de keuzes zijn?

Deze en nog vele vragen hebben mij beroepsmatig altijd bezig gehouden. Met een NOBCO gecertificeerde coaching opleiding heb ik mij kunnen bekwamen als coach en ben ik gestart met Mea.
Trainer
Veel zwangere vrouwen ervaren hetzelfde. Onzekerheid of alles goed zal gaan met het ongeboren kind en angst voor de bevalling.

Ik heb proefondervindelijk vast kunnen stellen dat de voorbereiding van de vrouwen niet voldoende is. Zowel in het reguliere verloskundig systeem als bij de zwangerschapscursussen.

Om hier wat aan te doen,  besloot ik een training te schrijven die mijn 2 krachten kon bundelen. Namelijk, de kennis en ervaring als verloskundige en de kennis en ervaring als coach. Het concept Puur Pijn © werd geboren.

Ik heb intensief mogen samenwerken in verschillende teams op diverse locaties in het land. Deel uitmaken van een team kost energie en levert energie. Het van binnenuit bestuderen van de processen die de verschillende teams doormaakten, heeft mij veel gebracht. Kennis van mijn eigen persoon, eigen rol en effect op andere teamleden. Maar ook kennis van hoe teams werken en waarom. Kennis over het menselijk gedrag en processen daaromheen. Van daaruit is de training Comfortzones opgezet.
mea_muur_01
Bevallen

1 vrouw aan het WERK
3 keer de Marathon
8-18 uur
10 centimeters
40 weken voorbereiding
Millimeters perswerk
100 % inzet
0 mogelijkheden om te stoppen
Beloning niet in cijfers uit te drukken
Eliane Coutinho