Het Meadiarium, zoveel meer dan een geboorteplan

Het Meadiarium werkboek

Het Meadiarium: zoveel meer dan een geboorteplan

Elke zwangere vrouw wil goed terug kijken op haar bevalling. Persoonlijke zorg levert daar een grote bijdrage aan. Persoonlijke zorg krijg je als zorgverleners weten wie je bent als mens. Dat zorgt voor vertrouwen en zelfvertrouwen. Een geboorteplan is een middel om persoonlijke zorg te krijgen.

Voordeel van een geboorteplan?

In een geboorteplan verwerken vrouwen hun wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling. Het wordt aangeraden om rond de dertigste zwangerschapsweek deze op te stellen. Zorgverleners doen hun best om zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Maar eigenlijk willen en kunnen we meer dan dat betekenen. Het helpt ons en jou als we je beter mogen leren kennen. Als we bijvoorbeeld weten wie je bent als mens, waar je op dit moment staat, waar je tegen opziet, wat je zou helpen, hoe je de zwangerschap beleeft, of de vorige bevalling hebt ervaren dan kunnen we de zorg pas echt persoonlijk maken. Met het Meadiarium wordt dit mogelijk.

Betekenis Meadiarium?

Mea staat voor: Mezelf en anderen. De betekenis van Diarium is Dagboek en Legger. De voorkeursbetekenis in dit geval is Legger vanwege de prachtige betekenis: geschrift dat als grondslag dient om op voort te bouwen. Het Meadiarium helpt je om een geboorteplan te schrijven dat jouw totale persoon als uitgangspunt neemt. Het geboorteplan transformeert van wensenlijst naar mensenlijst.

Hoe werkt het Meadiarium?

Het Meadiarium is een prettig geschreven coachend werkboek dat uit lees en schrijfopdrachten bestaat. Het helpt je om vanuit jezelf te kijken naar verschillende thema’s onder andere: zwangerschapsbeleving, actuele zorgen, partner, bevalling, pijnstilling, voorbereidende cursus en kraamtijd. Dit gebeurt altijd vanuit jouw opties en jouw mogelijkheden. Op basis van de verzamelde informatie schrijf je een persoonlijk geboorteplan. Dit geboorteplan bespreek je met je verloskundige.

Voor wie is het Meadiarium?

Het Meadiarium is geschikt voor elke vrouw. Het is vooral aan te raden aan vrouwen die zwanger zijn van hun eerste kind en vrouwen die (om welke reden dan ook) een nare eerdere bevalling hebben gehad.

Waar te verkrijgen?

Soms bij je eigen verloskundige praktijk. Vraag er maar naar. Is dat het niet het geval, dan kun het bestellen bij mij (via knopje contact).

Wat kost het?

De kosten zijn 25 euro per werkboek (ex verzendkosten).

Comments are closed.
Working Hours

  • Monday9am - 6pm
  • Tuesday9am - 6pm
  • Wednesday9am - 6pm
  • Thursday9am - 6pm
  • Friday9am - 6pm
  • SaturdayClosed
  • SundayClosed
Teachers