Klein succes, groot geluk

Mea ketting

Ik had mezelf voorgenomen om gedurende mijn zomerreces niet actief te zijn op LinkedIn. Vandaag maak ik een uitzondering daarvoor, met goede redenen natuurlijk.

Het Meadiarium© is eind april uitgekomen en is 250 keer verkocht. Natuurlijk ben ik meer dan tevreden met dit aantal. Maar echt blij ben ik pas als ik weet dat het positieve waarde heeft op de bevallingsbeleving van de zwangere vrouw. Het is altijd de vraag als je iets maakt dit ook daadwerkelijk het gewenste effect heeft. En dat, lijkt inderdaad te lukken.
Gisteren kreeg ik een terugkoppeling van 2 verloskundige praktijken die met het Meadiarium© werken, en wel van 3 vrouwen die reeds bevallen waren. ( Deze praktijken brengen het werkboek onder de aandacht van de zwangere vrouw. De zwangere vrouw gaat er mee aan de slag.) Dit waren in het kort de verhalen.
Een zwangere (eerste kindje) gaf vrij vroeg in de zwangerschap aan bang te zijn voor baringspijn. Na een goed gesprek stelde de verloskundige het Meadiarium© voor. Cliënte was zeer gemotiveerd en ging daarmee aan de slag. Uiteindelijk is deze cliënte vlot bevallen zonder pijnstilling (dit laatste was eigen keus). De moeder in kwestie kijkt terug op een geweldige bevalling. (Niet vanwege het feit dat ze zonder pijnstilling is bevallen, maar hoe ze de bevalling heeft ervaren).

De tweede zwangere (eerste kindje) werd verwezen door de eerstelijnsverloskundige voor de zwangerschapstraining Puur Pijn© en Partner, vanwege angst voor controle verlies. Tijdens deze training schafte zij het Meadiarium© aan. Deze combinatie is voor uitermate geschikt voor dames die kampen met angst voor verlies van controle. Uiteindelijk werd deze dame ingeleid. Bij het afwachten thuis kreeg zij weeën. Goede voorbereiding is het halve werk. Deze dame heeft dit gezegde serieus genomen. Zij heeft de weeën thuis verdragen totdat ze te heftig waren. Uiteindelijk werd contact met het ziekenhuis opgenomen. Bij aankomst had ze 10 cm ontsluiting. Uiteindelijk is ze met een keizersnede bevallen (om medische redenen). Deze moeder kijkt, ondanks deze afloop, waanzinnig goed terug op het verloop van deze bevalling. Aldus deze verloskundige.

De derde zwangere was afkomstig uit dezelfde praktijk als de tweede. Deze dame had een traumatische bevallingservaring gehad bij haar eerste kind. Nu zwanger van haar tweede kindje. Oei, wat kan er dan veel naar boven komen. In overleg met de verloskundige nam zij contact met mij op. Na dit telefonisch onderhoud stelde ik het Meadiarium© voor om mee te starten, eventueel gevolgd door privé coaching. Dat laatste is gelukkig niet nodig geweest. De traumatische partus was niet verwerkt, het Meadiarium © heeft haar proces daarin versneld en ondersteunt. Bij week 36 was er sprake van een stuitligging. De meeste vrouwen kiezen voor een keizersnede. Na een traumatische partus is vrijwel ondenkbaar dat vrouwen vaginaal willen bevallen van een stuitligging. Toch koos deze dame vanuit rust en vertrouwen voor een vaginale bevalling. De bevalling is waanzinnig goed gegaan.

Ik leerde door deze verhalen veel. Ja, het Meadiarium© is een tool dat preventief ingezet kan worden bij alle zwangeren ter voorkoming van mentale schade. De gedachte waarmee dit gemaakt werd klopt.

Ik leerde dat verloskundigen die de meerwaarde van het Meadiarium© erkennen, hun zwangeren dit werkboek onder de aandacht brengen. En met behulp van het persoonlijke geboorteplan dat hieruit voortvloeit (zie het als een gebruiksaanwijzing van de vrouw) er prachtige verdiepende gesprekken plaatsvinden. Er wordt gesproken over datgene waar het moet gaan.

Ik leerde dat gemotiveerde zwangere vrouwen veel uit dit werkboek kunnen halen. Het werkt als een katalysator. Uiteindelijk hebben vrouwen vermogens die ze kunnen gebruiken in plaats van zich vooral bezig te houden met hun onvermogens.

Ik leerde dat de beleving van de bevalling al in de zwangerschap zeer goed te beïnvloeden is, en daarmee is mentale schade te voorkomen.

Comments are closed.
Working Hours

  • Monday9am - 6pm
  • Tuesday9am - 6pm
  • Wednesday9am - 6pm
  • Thursday9am - 6pm
  • Friday9am - 6pm
  • SaturdayClosed
  • SundayClosed
Teachers