Blueprint Page

Strong Women

De Corona crisis heeft een grote invloed op het leven van ons allemaal. Wie je ook bent en welke leeftijd je hebt, dat maakt niet uit, iedereen heeft ermee te maken. In het gunstigste geval word je niet ziek en als je het dan toch krijgt mag je dankbaar zijn als je slechts lichte verschijnselen hebt.

In de tussentijd zijn zorgverleners hard aan het werk om de zorg te bieden die patiënten en cliënten nodig hebben. Dokters, verpleegkundigen, verloskundigen, verzorgenden enzovoorts. Ik hoor ze niet klagen over het harde werken. Wel hoor ik dat ze te maken hebben met tekort aan materialen die ze nodig hebben om zelf niet besmet te raken en ziek te worden. Maar dat houdt ze niet tegen om zorg te verlenen. Deze harder werkers zijn voor het merendeel vrouwen. Zij zijn partners, vriendin, dochter, echtgenote, mantelzorger, familielid enzovoorts. Soms met een eigen gezin en soms alleen. Met veel bescheidenheid stellen zij zich beschikbaar om hun bijdrage te leveren aan onze gezondheid. En net als wij hebben deze vrouwen te maken hebben met de Lock-down en hebben ook zij zorgen. Thuisonderwijs, de boodschappen en hun eigen geliefden, noem maar op.
En toch staan deze vrouwen op, draaien soms absurde diensten, dag diensten, late diensten, nachtdiensten, weekenddiensten. Ze klagen niet maar dragen. Ondanks de moeilijkheden die het leven met zich meebrengt, staan ze op en dragen zij hun eigen last en ook dat van de ander. Dat zijn sterke vrouwen.

Sterke vrouwen, ik zie ze overal. Ik zie ze aan het werk als arts, als verpleegkundigen, verloskundige en als verzorgende. Ik zie ze overal om me heen. Sommige sterke vrouwen ontwaken juist door de Corona crisis en ontdekken dat ze meer aankunnen dan dat ze ooit van zichzelf hebben kunnen denken. Een waanzinnig goed voorbeeld zijn zwangere vrouwen. Zij maken weloverwogen keuzes die vooral in het voordeel van hun ongeboren kind, partner en gezin zijn. Keuzes die ze voor de Corona-crisis nooit hadden gemaakt. Deze vrouwen blijken instaat te zijn om veel meer te kunnen dan ze ooit van zichzelf hadden verwacht of gedacht.

Laten we alsjeblieft stoppen om vrouwen vooral in een kwetsbaar daglicht te plaatsen en ze als hulpeloos en hulpbehoevend te bestempelen. Laten we stoppen om vrouwen te bestempelen als ‘lijders’. Laten we vrouwen vooral zien als ‘Leiders’, sterk en krachtig, in het klein en in het groot.
Laten we vrouwen die nog niet geloven dat ze in staat zijn om een leider te zijn een stem geven. Laat ze zelf vertellen wat persoonlijke strijdpunten zijn door ze te bevragen. Maar laten we het met deze vrouwen vooral hebben over hun persoonlijke mogelijkheden zodat ze weloverwogen onafhankelijke keuzes kunnen maken. Laten we stil zijn en geloven dat elke vrouw instaat is tot veel meer dan ze ooit van zichzelf had gedacht.

Ben je een vrouw die nog ontdekt hoe sterk je bent? Ga dan op ontdekking. Stel jezelf kritische vragen en verdiep je in je mogelijkheden. Wees nieuwsgierig naar haar. Laat niets of niemand je daarin tegenhouden. Ook je eigen gedachten niet.
Weet dat ze in je zit, durf haar te ontmoeten en te leren kennen. Heb je daar een beetje hulp bij nodig? Kies dan voor een kort maar krachtig coachingstraject bij Meacoaching. Want ik geloof in sterke vrouwen en weet zeker dat jij daar een van bent!

Comments are closed.
Working Hours

  • Monday9am - 6pm
  • Tuesday9am - 6pm
  • Wednesday9am - 6pm
  • Thursday9am - 6pm
  • Friday9am - 6pm
  • SaturdayClosed
  • SundayClosed
Teachers